Kosten gietvloer


Kosten gietvloer


Naast dat een vloer qua uitstraling en gemak bij je woonwensen moet passen is er misschien ook een budget waar je rekening mee moet houden. Bij het uitzoeken van een nieuwe vloer zijn de kosten dan ook een onderdeel van de zoektocht. Wat kost een gietvloer nou precies? En wat maakt het dat er veel verschil is tussen gietvloer prijzen? Wij vertellen je er alles over!


Welk soort gietvloer bepeland voor kosten


Er is niet één prijs die je voor een gietvloer kan hanteren. De prijs zelf is namelijk al opgebouwd uit verschillende factoren, maar ook het soort gietvloer is bepalend voor de kosten. Wij bieden simpelweg 3 soorten gietvloer aan, ieder met een eigen prijs.

De eerste soort gietvloer is een PU Gietvloer, een Polyurethaan Gietvloer. Dit houdt in dat het een kunststof gietvloer is. Door de elasticiteit is de vloer scheuroverbruggend en zeer geschikt voor bijvoorbeeld nieuwbouwwoningen. Ook kan de gietvloer worden aangebracht op beton, tegels of een houten of anhydriet dekvloer. Afhankelijk van het soort ondergrond zal deze voorbewerkt moeten worden. Daarom is een ondergrond ook altijd van belang bij het maken van een gietvloer prijs. Binnen PU gietvloer heb je nog twee varianten, de Solo Life of de Solo One. Beide hetzelfde materiaal, alleen zit er een kleurverschil in. Voor de kosten van de gietvloer maakt dit niet uit, want het materiaalgebruik is hetzelfde.

Een PU gietvloer wordt vaak vergeleken met een Epoxy gietvloer. Echter zijn het hele verschillende producten waardoor het ook andere gietvloer prijzen zijn. Omdat een Epoxy gietvloer volledig naadloos en strak is lijkt de gietvloer op het eerste oog veel op een PU Gietvloer. Een Epoxy gietvloer heeft een vloeistofdicht karakter, zuur en chemisch resistentie en is bikkel hard. Omdat het product enorm hard is kan het scheuren in nieuwbouwwoningen. Daarnaast verkleurt een Epoxy Gietvloer vrij snel wanneer hij wordt blootgesteld aan UV licht. Wanneer je op zoek bent voor een Gietvloer in je woning zit je niet te wachten op scheuren of verkleuring. Om die reden wordt er in de particuliere woonsector veel gewerkt met Polyurethaan gietvloeren. Uiteraard zijn er prijsverschillen tussen een Epoxy Gietvloer en een PU Gietvloer. De prijs van een Epoxy gietvloer ligt soms namelijk wel 30 a 40% lager dan die van een PU Gietvloer. Dit prijsverschil is wel terug te zien in de kwaliteit en het gebruikscomfort.

PU Gietvloer


Voor het bepalen van de gietvloer prijs zijn het aantal vierkante meters van belang. Voor deze berekening gaan we uit van een vloer oppervlakte van 80 tot 140 m2. De PU Gietvloer prijs varieert tussen de € 85,00 en € 95,00 per vierkante meter.


Cementgebonden gietvloer prijs

De andere twee gietvloeren die wij aanbieden zijn cementgebonden gietvloeren. Eentje van normale kwaliteit, de Betonfloor, en een krasvaste variant, de Milestone. Ook voor deze gietvloer prijzen zijn het aantal vierkante meters van belang, dus gaan we weer uit van 80 tot 140 m2. Voor de betonfloor ligt de gietvloer prijs tussen de €98,00 en €110,00 per vierkante meter. Voor de Milestone, de krasvaste gietvloer, liggen de kosten tussen de € 110,00 en € 123,00 per vierkante meter.


Kosten gietvloer, hoe opgebouwd?


Hoe duur een gietvloer is hangt dus af van verschillende factoren. Zoals net gezien is het type gietvloer bepalend voor de gietvloer prijs. Daarnaast zijn het aantal vierkante meters bepalend. Hoe meer vierkante meters je afneemt hoe lager de gietvloer prijs per vierkante meter is. Het kan daarom interessant zijn om niet alleen een benedenverdieping met gietvloer te laten gieten, maar ook om de bovenverdieping mee te nemen. Uiteindelijk daalt daarmee de prijs per vierkante meters.

Daarnaast is de gietvloer prijs ook afhankelijk van de soort ondergrond waar wij op mogen werken en de conditie daarvan, het benodigde materiaal en de reis- en eventuele verblijfskosten. Vraag daarom altijd een offerte voor een gietvloer op voor een op maat gemaakte prijs! Een gietvloer behoort wellicht niet tot de goedkoopste producten, maar het gaat om de kwaliteit en duurzaamheid. Een kwalitatief goede gietvloer gaat jaren mee!

Wil jij weten hoeveel een gietvloer zou kosten in jouw woning? Neem dan contact op en wij helpen je graag verder!

Thuis alvast genieten?


Doe vloerinspiratie op met
ons Digitale magazine!