De Kosten van het laten leggen van een gietvloer


kosten gietvloer

Hoe wordt het kostenplaatje voor een gietvloer opgebouwd?


Naast dat een vloer moet passen bij je woonwensen qua uitstraling en gemak, kan het ook belangrijk zijn om rekening te houden met je budget. Bij het kiezen van een nieuwe gietvloer zijn de kosten een belangrijk aspect om te onderzoeken. Wat zijn nu precies de kosten van een gietvloer? En waarom zijn er zoveel verschillen in gietvloerprijzen? We zullen je er alles over vertellen!


Het type gietvloer is bepalend voor de prijs

Er is geen vaste prijs voor een gietvloer, omdat de prijs afhankelijk is van verschillende factoren, waaronder het type gietvloer. Bij ons bieden we eenvoudigweg twee soorten gietvloeren aan, elk met een eigen prijs.

De eerste soort is een PU gietvloer, wat staat voor polyurethaan gietvloer. Dit is een kunststof gietvloer. Dankzij de elasticiteit is deze vloer scheuroverbruggend en zeer geschikt voor nieuwbouwwoningen. Het kan worden aangebracht op beton, tegels, houten vloeren of anhydriet dekvloeren. Afhankelijk van het type ondergrond moet deze mogelijk voorbewerkt worden. Daarom is de ondergrond altijd belangrijk bij het bepalen van de prijs van een gietvloer. Binnen de PU gietvloer heb je nog twee varianten: Solo Life en Solo One. Het materiaal is hetzelfde, alleen is er een kleurverschil. De kosten van de gietvloer worden niet beïnvloed door dit kleurverschil, omdat het materiaalgebruik hetzelfde is.

Een PU gietvloer wordt vaak vergeleken met een cementgebonden gietvloer. Het zijn echter heel verschillende producten, wat ook resulteert in verschillende prijzen voor gietvloeren. Hoewel een cementgebonden gietvloer op het eerste gezicht veel lijkt op een PU gietvloer omdat beide volledig naadloos en strak zijn, zijn er belangrijke verschillen. Een cementgebonden gietvloer is vloeistofdicht, bestand tegen zuren en chemicaliën, en zeer hard. Vanwege de extreme hardheid kan deze gietvloer scheuren vertonen in nieuwbouwwoningen. Daarnaast verkleurt een cementgebonden gietvloer snel wanneer deze wordt blootgesteld aan UV-licht. Wanneer je op zoek bent naar een gietvloer voor je woning, wil je uiteraard geen last hebben van scheuren of verkleuring. Daarom wordt er in de particuliere woonsector vaak gekozen voor Polyurethaan gietvloeren. Uiteraard zijn er prijsverschillen tussen een cementgebonden gietvloer en een PU gietvloer. De prijs van een cementgebonden gietvloer ligt soms wel 30% tot 40% lager dan die van een PU gietvloer. Dit prijsverschil is echter terug te zien in de kwaliteit en het gebruikscomfort.

Transformeer je interieur met onze handgemaakte gietvloeren

Ontdek de mogelijkheden!


PU Gietvloer prijs per m2


Voor het bepalen van de gietvloer prijs zijn het aantal vierkante meters van belang. Voor deze berekening gaan we uit van een vloer oppervlakte van 80 tot 140 m2. De PU Gietvloer prijs varieert tussen de € 85,00 en € 95,00 per vierkante meter.


CEMENTGEBONDEN GIETVLOER PRIJS PER M2

De andere twee gietvloeren die wij aanbieden zijn cementgebonden gietvloeren. Eentje van normale kwaliteit, de Betonfloor, en een krasvaste variant, de Milestone. Ook voor deze gietvloer prijzen zijn het aantal vierkante meters van belang, dus gaan we weer uit van 80 tot 140 m2. Voor de betonfloor ligt de gietvloer prijs tussen de €98,00 en €110,00 per vierkante meter. Voor de Milestone, de krasvaste gietvloer, liggen de kosten tussen de € 110,00 en € 123,00 per vierkante meter.


Hoe worden de kosten van een gietvloer opgebouwd?


De prijs van een gietvloer is afhankelijk van verschillende factoren. Zoals eerder besproken, speelt het type gietvloer een belangrijke rol in de prijsbepaling. Daarnaast is het aantal vierkante meters van invloed. Hoe groter het oppervlak, hoe lager de prijs per vierkante meter kan zijn. Het kan daarom interessant zijn om niet alleen de benedenverdieping, maar ook de bovenverdieping van een gietvloer te voorzien. Dit kan uiteindelijk leiden tot een lagere prijs per vierkante meter.

Verder wordt de prijs van de gietvloer ook beïnvloed door de staat van de ondergrond waarop gewerkt moet worden, het benodigde materiaal en eventuele reis- en verblijfskosten. Het is daarom altijd raadzaam om een offerte op maat aan te vragen voor een gietvloer. Hoewel een gietvloer misschien niet tot de goedkoopste producten behoort, is het belangrijk om te kijken naar de kwaliteit en duurzaamheid ervan. Een hoogwaardige gietvloer gaat immers jarenlang mee.

Wil je weten wat de kosten zijn voor een gietvloer in jouw woning? Neem dan gerust contact met ons op en wij helpen je graag verder!


Inspiratie opdoen? Plan een showroom afspraak

Wil je graag meer informatie over het combineren van een gietvloer met een houten vloer? Plan een afspraak om onze showroom te komen bezoeken, en dan nemen we samen de mogelijkheden door.