PU GIETVLOER BETONLOOK


WAT IS EEN PU GIETVLOER BETONLOOK?


De uitstraling van een echte betonnen vloer is prachtig, maar brengt ook enkele nadelen met zich mee. Niet gecharmeerd van de nadelen, maar wel van de uitstraling? Dan is de PU Gietvloer Betonlook, de Solo Life gietvloer, misschien wel iets voor jou! Deze gietvloer heeft een betonlook uitstraling, maar is een kunststof gietvloer. Hierdoor kun je genieten van comfortabele eigenschappen en heb je jarenlang plezier van een unieke gietvloer!


Een PU Gietvloer betonlook is een unieke levendige Polyurethaan Gietvloer die je interieur warmte geeft en daarmee de perfecte basis is. Een betonlook gietvloer heeft een bijzondere uitstraling door het gemêleerde effect. Dit gemêleerde effect ontstaat doordat er twee kleurtinten met elkaar worden gemengd. Door het mengen krijg je zoals bij het echte beton een kleurverschil wat zorgt voor die industriële uitstraling. De heftigheid van het gemêleerde effect kan je zelf bepalen. Van druk, medium, rustig, alles is mogelijk! Samen met onze applicateur kijk je naar de mogelijkheden en creëer je een unieke betonlook gietvloer. Het voordeel van de PU Gietvloer betonlook is dat de betonlook gietvloer het industriële uiterlijk van een betonnen gietvloer heeft, maar dat de vloer aanzienlijk makkelijker te onderhouden is. Zo is de betonlook gietvloer scheur overbruggend, vloeistofdicht en een ideale combinatie met vloerverwarming.

Hoe wordt een PU Gietvloer betonlook aangebracht?

Het aanbrengen van een betonlook gietvloer neemt meerdere dagen in beslag, 4 a 5 dagen. Onze projectleider komt van tevoren de woning bezoeken en controleert uw ondervloer op onzuiverheden en/of scheurvorming. De onzuiverheden zullen opgevuld worden en de scheuren verstevigd. Vervolgens schuren wij de dekvloer en brengen een primer aan voor een optimale hechting tussen de ondergrond en de betonlook gietvloer. Deze werkzaamheden worden op één dag uitgevoerd.

Op de tweede dag wordt er een Stretchcoat aangebracht. Met deze laag kunnen kleine oneffenheden in de ondervloer nog worden weggewerkt. Daarnaast zorgt de laag voor een optimale warmte weerstand in combinatie met vloerverwarming. De derde laag is de kleurlaag, een zuivere polyurethaan laag van de meeste hoogwaardige kwaliteit. In deze laag wordt ook het betonlook effect gecreëerd. Ter plekke mengen wij twee kleuren voor het gemêleerde effect in de gietvloer. Op deze dag mag je dan ook aanwezig zijn om met de applicateur de perfecte gradatie van drukte te bepalen. De laatste laag is een matte transparante topcoat. Dit zorgt ervoor dat de betonlook gietvloer een strakke uitstraling krijgt en kan je jarenlang genieten van je gietvloer!

HOE ONDERHOUD JE EEN PU GIETVLOER VAN BETONLOOK?


Een PU Gietvloer betonlook brengt meerdere voordelen met zich mee, zo ook het onderhoud. De vloer is enorm praktisch in onderhoud en schoonmaak. Een betonlook gietvloer houdt namelijk weinig vuil vast. Dit heeft er mee te maken dat het een gladde vloer is en compleet naadloos. Wel zal regelmatig de vloer stofvrij gehouden moeten worden. Dit kan eenvoudig met een stofzuiger, stofwisser of zachte bezem. Daarnaast is het advies om de vloer wekelijks te reinigen met een microvezel vlakmop in combinatie met een zeepvrij reinigingsmiddel voor gietvloeren. Het zeepvrije aspect is van belang omdat je zo strepen en kleverigheid voorkomt.


Welke kleuren zijn er mogelijk bij een PU Gietvloer Betonlook?

Bij een betonlook gietvloer denk je misschien gelijk aan grijs, terwijl er juist eindeloos veel kleurmogelijkheden zijn. Wij hebben al een voorselectie gemaakt van 30 kleurcombinaties. Dit is een breed assortiment van lichte en donkere tinten, maar ook warmere bruin tinten of de koelere grijstinten zijn terug te vinden in onze kleurencollectie. Benieuwd wat voor kleuren dit zijn? Bekijk ons lookbook!

Zit de kleur er niet tussen? Geen probleem! We kunnen samen een unieke betonlook gietvloer kleur ontwerpen. Een PU gietvloer betonlook is namelijk verkrijgbaar in alle RAL, Sikkens en NCS kleuren. Zo kunnen wij samen opzoek gaan naar de ideale kleurencombinatie voor een perfecte basis van je woning.

Voordelen PU Gietvloer Betonlook


De populariteit van een betonlook gietvloer is niet alleen groot vanwege de fantastische uitstraling, maar gemak en comfort spelen ook een rol. Een gietvloer is toe te passen op bijna iedere ondergrond en heeft een totale laagdikte van 3 tot 4 mm. Door deze dikte is de betonlook gietvloer ideaal in combinatie met vloerverwarming. Zo heb je een optimaal rendement. Geen vloerverwarming? Geen probleem, de gietvloer neemt de omgevingstemperatuur aan. Zo voelt het product nooit koud aan! Daarnaast is de betonlook gietvloer vloeistofdicht en kan de toegepast worden door de gehele woning. Doordat de betonlook gietvloer verkrijgbaar is in vele kleuren is creëer je een perfecte basis voor je interieur waar je nog alle kanten mee op kan!

KOSTEN PU GIETVLOER BETONLOOK?

De exacte prijs van een betonlook gietvloer is afhankelijk van de soort ondergrond en de conditie daarvan, het benodigde materiaal en de reis- en eventuele verblijfkosten. Vraag daarom altijd vrijblijvend een offerte aan om een betere indicatie te krijgen.

Enthousiast geworden over een betonlook gietvloer of eventuele vragen? Neem contact op met onze showroom en wij helpen je graag verder!

Thuis alvast genieten?


Doe vloerinspiratie op met
ons DIGITALE magazine!