woonbeton of gietvloer


Wat is woonbeton


m het verschil tussen beide producten te vergelijken is het slim om te weten wat woonbeton is. Woonbeton is een cementgebonden minerale gietvloer. De vloer heeft een natuurlijk uitstraling en is de meest duurzame vloer in zijn klasse. Door de Franse mineralen van de gietvloer heeft de vloer een heldere kleur. Omdat woonbeton een natuurlijke uitstraling heeft bestaat de kleuren collectie uit diverse aarde- en betontinten. Van de koele grijs tinten tot warme bruin tinten, een breed kleurenscala.

Het aanbrengen van woonbeton bestaat uit verschillende lagen en neemt meerdere dagen in beslag. Afhankelijk van het soort ondergrond zal deze eerst voorbereid moeten worden. Als dit gebeurd is kunnen er twee harde onderlagen aangebracht worden. Daarna volgen er twee kleurlagen. Tussen deze lagen zit een kleurverschil. Doordat de vloer daarna gepolijst wordt wordt de structuur van woonbeton goed zichtbaar, maar voelt de vloer wel als prettig aan. De vloer wordt vervolgens afgelakt met een matte topcoat. Deze topcoat beschermt de vloer tegen krasjes en zorgt ervoor dat de vloer zelfs in een keuken toegepast kan worden. Zo heb je door de gehele woning een naadloze vloer liggen.

Wat is een gietvloer?


Naast woonbeton bestaat er ook een PU Gietvloer. PU staat voor Polyurethaan, wat inhoudt dat het een kunststof gietvloer is. Hierdoor is een PU Gietvloer een elastisch product, waardoor de vloer onder andere geschikt is voor nieuwbouwwoningen. Binnen PU Gietvloeren heb je nog twee varianten waar je uit kan kiezen, de Solo One of de Solo Life. De Solo One gietvloer wordt in één egale kleur aangebracht. Met de Solo Life variant kan je wat meer de betonlook uitstraling creëren zoals met woonbeton. Een Solo Life gietvloer is namelijk opgebouwd uit twee verschillende kleurtinten die met elkaar worden gemixt. De structuur hiervan kan je zelf bepalen. Van druk tot rustig, alles is mogelijk!

Een gietvloer wordt net als woonbeton opgebouwd uit verschillende lagen. De opbouw werkt dan wel weer net iets anders, omdat het materiaal natuurlijk anders is. Net zoals woonbeton de ongegrond eerst voorbehandeld moeten worden en wordt er een primer aangebracht voor een hechting aan de ondergrond. Daarbovenop komt een laag die de kleine oneffenheden uit de ondergrond haalt. De derde laag is de kleurlaag en daarmee ook de zicht laag. De laatste laag is de matte topcoat, de beschermlaag van de vloer. Deze opbouw zorgt ervoor dat je jarenlang plezier hebt van je gietvloer!

Verschil woonbeton en gietvloer


Het grooste verschil tussen woonbeton en gietvloer zit hem in het materiaal. Woonbeton is een cementgeboden gietvloer en een PU Gietvloer een kunststof gietvloer. De vloeren zijn daardoor qua uitstraling niet met elkaar te vergelijken. In vergelijking met een PU Gietvloer heeft woonbeton een echte authentieke uitstraling. Wel zijn beide vloeren naadloos en volledig vloeistofdicht. Waarin de vloeren wel verschillen van elkaar is dat beton bij heftige werking vanuit de ondervloer scheurtjes kan vertonen. Dit is wellicht ook wel iets de charme van woonbeton. Wanneer dit je niet aanspreekt kan je beter kiezen voor een PU Gietvloer. Dit is namelijk een elastisch product wat niet kan scheuren.


Woonbeton is gemaakt van Franse mineralen en is verkrijgbaar in 15 verschillende kleuren. Hier ben je gebonden aan een vast kleurenassortiment. Voor de PU Gietvloer hebben wij een kleuren assortiment van 60 kleuren, maar zit hier de juiste kleur niet tussen dan kan je kiezen uit iedere RAL, Sikkens en NCS kleur. Uiteindelijk is de keuze tussen woonbeton of gietvloer vaak een kwestie van smaak en wat bij de woning past.


Nu weet je wat het verschil is tussen woonbeton en een gietvloer, maar toch moet je het verschil ook gewoon ervaren! Plan een afspraak in bij onze inspiratie ruimte en wij nemen je mee in de verschillen van woonbeton en gietvloer. Hier kan je de vloeren op groot formaat zien liggen, voelen en het gehele kleurenassortiment bekijken. Wij helpen je graag verder met de perfecte keuze tussen woonbeton of gietvloer!

Thuis alvast genieten?


Doe vloerinspiratie op met
ons Digitale magazine!