wit neutraal gietvloer

Welke kleuren gietvloeren zijn er? 4x inspiratie

29 apr 2016 Gietvloeren

Bij alle onderdelen van het interieur zoals meubels, decoraties, gordijnen is het kiezen van de juiste kleur vaak een moeilijke opgave. De kleur heeft namelijk een grote invloed op de gehele uitstraling van een ruimte. Bovendien is het vaak lastig in te schatten hoe de kleur uiteindelijk echt tot zijn recht komt in je interieur. Dit is niet anders bij het kiezen van de juiste kleur gietvloer. Gietvloeren zijn er namelijk in heel veel verschillende kleuren en tinten, en bepalen voor een zeer groot deel de sfeer in je interieur. Ter inspiratie laten we je in dit artikel een aantal voorbeelden zien en vind je onderaan een kleurenoverzicht van onze gietvloeren. 

1. Neutraal: ‘een gietvloer als canvas voor je interieur’

Wit is neutraal en dus altijd een veilige keuze. Met een witte gietvloer creëer je als het ware een canvasdoek voor je interieur. De basis van je ruimte is strak, en met de objecten in het interieur breng je de gewenste sfeer aan. Een witte gietvloer vormt een mooie combinatie met hout, zoals in onderstaande afbeeldingen.

wit neutraal gietvloer

wit gietvloer

2. Opvallend: ‘laat je vloer de sfeer bepalen’

Het bovenstaande voorbeeld kun je ook precies omdraaien. Laat bijvoorbeeld de vloer er uit springen en de sfeer bepalen, en kies daarbij voor wat meer neutrale meubels in het interieur. Een gietvloer met een kleur of een donkerdere tint is over het algemeen warmer dan een witte gietvloer. Wel is het verstandig om alvast goed na te denken over de meubels die je bij deze gietvloer wilt combineren.

3. Grijze tinten: ‘de basis voor een strak én sfeervol interieur’

Wanneer je aan een gietvloer denkt, dan zal je wellicht als eerste aan een grijze tint denken. Dit is ook de meest bekende kleur van een gietvloer. Een grijze gietvloer vormt een middenweg tussen neutraal wit en een warme kleur. Hierdoor brengt deze vloer zowel een warme uitstraling als een strakke look. Bovendien is een grijze gietvloer neutraal genoeg om er verschillende soorten meubels en decoratie bij te combineren. Voor een grijze gietvloer bieden wij heel veel verschillende tinten. Onderaan dit artikel vindt je een overzicht van alle beschikbare kleuren.

Grijze gietvloer

4. Stoer en industrieel: ‘een robuuste gietvloer met betonlook’

Ten slotte, een gietvloer die zich uitstekend leent voor een industrieel interieur is de gietvloer met een betonlook. De betonlook gietvloer heeft een rauwe uitstraling en een naadloos karakter. Deze vloer bieden wij in verschillende natuurtinten. Met deze verschillende kleuren kun je je interieur stoerder, warmer of rustiger maken. Daarnaast kun je ook kiezen voor verschillende gradaties van de structuur: namelijk rustig, medium en druk. Hiermee maak je de gietvloer zeer robuust of creëer je juist een lichte rauwe look.

betonlook gietvloer

Kleurenoverzicht Solo Gietvloeren

Solo Life

Solo Life kleurenoverzicht

Solo Life kleurenoverzicht

Solo One

Solo One kleurenoverzicht

Solo Betonfloor

Solo Betonfloor kleurenoverzicht

Wil je meer weten over de beschikbare kleuren voor jouw gietvloer? Of wil je graag hulp bij het kiezen van de juiste kleur? Neem dan gerust vrijblijvend contact op voor meer informatie. Wij helpen je graag verder!